Synger du i Domkirkens kor?
Laver du teater?
Eller spiller du band eller orkester?
Fylder musikken eller dramaet i dit liv?
Kunne du tænke dig give plads til musik eller drama, mens du går i gymnasiet?

Så er Performance Akademiet sikkert noget for dig
Performance Akademiet logo

Performance Akademiet

Gymnasieuddannelse med Performance, Kreativitet og Entreprenørskab på skemaet

Performance Akademiet er et tilbud til dig, der spiller, synger eller spiller teater. Det bygger på Haderslev Katedralskoles gymnasieuddannelse, hvor du enten vælger musik som studieretning, eller vælger drama som valgfag. Musik er obligatorisk for Musiklinjen, og drama er obligatorisk for Dramalinjen.
Performance Akademiet giver dig plads til at dyrke den musik, du måske allerede spiller, eller at spille teater på højt niveau. Hertil får du undervisning i tre fag, der lægger sig som aspekter henover hele forløbet: Performance, Kreativitet & Skabelse, og Entreprenørskab.
Du arbejder med at håndtere dig selv i den performative situation, få styr på nerver, og at yde bedre. Du skal også være kreativ og skabende og lære at få tingene til at ske og det får du undervisning i og opbakning til ugentligt i tre år.

Fællesfaget
Én dag om ugen er det tid til fællesfaget. Her bliver alle undervist sammen i de tre fælles emner: Performance, Kreativitet & Skabelse, og Entreprenørskab. Her sætter I sammen fokus på alle de væsentlige aspekter af dét at være scenekunstner, og på dét at være kreativ. 
Vi tror på at du bliver mere selvforvaltende ved at samarbejde om at skabe og administrere projekter.

Performance
Performance sætter fokus på nærvær, selvkontrol, nervøsitetshåndtering, egen evne til at yde optimalt, og på at visualisere. Formålet er, at du lærer dig selv bedre at kende, og at sætte dig i stand til at håndtere den situation, som en performance er. Gennem øvelser og visualisering arbejder vi med at lære sig selv bedre at kende og at finde ind til den enkeltes udtryk.

Kreativitet & Skabelse
Scenekunst er en kunst – altså en ‘kunnen’. Vi sætter fokus på forskellige kreative processer og kigger på nogle af de mange store kunstværker og performances, der findes. Alt sammen med det formål at sætte dig i stand til at arbejde kreativt, at skabe værker, produktioner m.m. 
Din egen kreativitet kommer til at stå centralt i uddannelsen.

Entreprenørskab
Det er vigtigt at kunne få ting til at ske. Derfor arbejder vi med at sætte projekter igang, håndtere dem, markedsføre dem, holde styr på økonomien, søge fonde, m.m. Det hele bliver afprøvet i praksis, da holdet skal skabe begivenheder, hvor jeres musik og teater kan blive opført.

Musik & sanglinjen
Skal din musik have lov til at fylde, mens du går i gymnasiet?
Vil du udvikle dig selv og din musik på højt niveau?
Vil du sætte fokus på at blive en bedre performer?
Vil du lære at indspille og udgive din musik?

Musik & Sang-linjen tager udgangspunkt i dit virke i musikskolen eller i Domkirkens kor. Sammen med din musik får du undervisning i dit instrument eller sang, og en række supplerende fag som hørelære, musikteori, m.m.
Du vil indgå i et ambitiøst samspilstilbud, enten i Sangakademiet eller i musikskolen. Og parallelt med dette vil du udvikle dig personligt gennem din sololærer og holdundervisningen.
Du vil have status som talentelev på musikskolen og indgå i de mange tilbud til talenter.

Dramalinjen
Har du lyst til at klæde dig ud og stå på en scene?
Er du til teaterlege, karakterarbejde, improteater og musical?
Vil du improvisere og selv producere forestillinger, eller arbejde ud fra et manuskript?
Er du til sminke, koreografi, scenografi, lys og lyd?
Er du seriøs, og vil du gerne udvikle dig?

Udover den ugentlige undervisning, deltager du måske i teaterforestillinger i Teaterhuset, i musicals på Kulturhus Harmonien eller i optog og gadeteater i byen. Der vil være ledelsesmæssige opgaver, og praktiske opgaver, der skal planlægges og udføres i forbindelse med forestillinger og events.
Vi arbejder i et kreativt og anerkendende læringsmiljø, hvor vi arbejder på, at du opnår og udvikler kompetencer i forskellige discipliner indenfor teater og scenekunst.
Børn, unge og voksne arbejder hver for sig og på tværs af generationer.
Du arbejder med at udtrykke dig kreativt, og gennem vores faglige udtryksformer samarbejder du med resten af gruppen og det lokale kulturliv. 
Du bliver måske en af morgendagens professionelle aktører, men det er ikke vores mål at du absolut skal blive det.

Sådan gør du
Hvis du vil gå i Performance Akademiet, tilmelder du dig Haderslev Katedralskole helt som alle andre gør det. Du skal være opmærksom på, at du skal vælge studieretning i Musik (når du skal vælge i oktober), hvis du vil på Musik & Sang-linjen. Og du skal vælge Drama (på C-niveau), hvis du vil på Drama-linjen.
Samtidig sender du en ansøgning til Talentcenter Haderslev om optag på Performance Akademiet. Det gør du vha. skema på talentcenterhaderslev.dk

Kontakt
Haderslev Musikskole
T 6114 4047
E sous@haderslev.dk
Talentcenter Haderslev
T 5123 7384
E aspe@haderslev.dk

Samarbejdspartnere:
Haderslev Katedralskole
Haderslev Musikskole
Haderslev Sangakademi
Forsøgsscenen Haderslev
Talentcenter Haderslev

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.