Scroll Top

Matemusik

Matemusik er udviklet i Haderslev Kommunale Musikskole i samarbejde med kommunens pædagogiske center som et konkret fag til folkeskolen i den faglige fordybelse og understøttende undervisning. Foruden at være en sammensmeltning af de to fag musik og matematik, styrker faget endvidere elevernes sproglige forudsætninger, idet faget også indbefatter træning i engelske ord. Faget henvender sig fra 3. til 5. klasse og indeholder følgende matematiske elementer: brøkregning, sandsynlighedsregning og kombinatorik.
I matemusik-undervisningen oplever vi øget koncentration, stort engagement og begejstring fra eleverne. Undervisningsforsøgene i skolerne viser allerede, at koblinger mellem musik og matematik afføder en nytænkning af det tværfaglige koncept med gavn for elevernes læring og trivsel.

I øjeblikket arbejder vi med udviklingen af endnu et koncept – Dansk & Musik. I det skal eleverne finde musikken i de 120 første ord, børnene skal lære i skolen, og sætte eleverne i stand til at arbejde med ord og sammensætning af ord udfra et rytmisk perspektiv.

Kontakt: musikskolechef Jesper Ry – jery@haderslev.dk 

matemusik
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.