Scroll Top

Frister
12. april: ansøgningsfrist for 2024/25 

Ansøgningsskema

Til Talentlenjen, ikke til Talentklasserne!

Skemaerne sendes til loehde.nielsen@gmail.com senest d. 12. april

Rytmisk Talentlinje

Fede bandoplevelser og masser af undervisning

På den rytmiske talentlinje arbejder du med at udvikle dig på dit instrument – eller din stemme – og med at udvikle dine evner i forbindelse med band-sammenspil.

Undervisningen

Du får 35 minutters soloundervisning på dit instrument hver uge i 36 uger, og du får en hele times samspil med lærer.

Derudover får du undervisning i musikteori og hørelære, så du udvikler din forståelse for musikken, og dine evner til at bruge ørerne, når du spiller.

Én gang om måneden deltager du i 120 minutters jam-session med vejleder, fælles for alle på den rytmiske talentlinje. I den forbindelse er der også et kort info-møde, hvor du bliver orienteret om alt det relevante der sker i øjeblikket, mens du får lidt at spise.

Lærerne

På talentlinjen møder du kun nogle af de mest kvalificerede og engagerede lærere. De vil tage hånd om dig og dine musikalske udvikling og sørge for, at du hele tiden kommer videre.

Events og koncerter

I løbet af året vil der være en lang række events og koncerter, som du og dit band kan deltage i. Nogle af dem forventer vi, at I deltager i, mens en række andre bare er gode tilbud.

Nogle af koncerterne er alene for talentlinjen, mens andre er blandede, hvor også andre musikskoleelever deltager.

Haderslev har et stærkt samarbejde med både musikskolerne i Trekantsområdet, og musik- og kulturskolerne i hele Sønderjylland. Vi deler hele tiden vores events, så I kan komme rundt og opleve så meget som muligt og lære en masse ligesindede at kende.

To Linjer

Talentlinjen er delt i en rytmisk og en klassisk afdeling. Grundlæggende er fagene de samme. Men fagenes indhold er tilpasset den rytmiske og den klassiske musik.

Klassisk Talentlinje
 HOVEDFAGSAMMENSPILTEORI- OG HØRELÆRE
Ugentlige lektioner35 min.60 min.45 min.
Rytmisk Talentlinje
 HOVEDFAGSAMMENSPILTEORI OG HØRELÆRETALENT-JAM
Ugentlige lektioner35 min.60 min.45 min.120 min. månedligt

Du kan selvfølgelig altid købe flere fag til.

Optagelsesprøve

Optagelsesprøve d. 19/4
For at gå på Talentlinjen skal du kvalificere dig. Det betyder, at du ud over at mestre dit instrument eller din sang, skal være i besiddelse af visse grundlæggende musikalske færdigheder. Dem skal du demonstrere for os ved en optagelsesprøve.

Vurderingen af din egnethed som talentlinjeelev går på, om vi vurderer dig i stand til nå et niveau efter ca 3 år, der svarer til optagelsesprøven på Musikalsk Grundkursus (MGK). Derudover vurderer vi, om du udviser engagement og vilje til at arbejde med både dit instrument eller din sang, og alle de øvrige discipliner omkring musikken.


Musikalsk Grundkursus (MGK)

Tænker du på at gå endnu videre? Overvejer en uddannelse som musiker? Så er MGK det næste skridt. På MGK bliver talentlinjen ført helt frem til konservatorie-optagelsesprøven. Du bliver undervist på højeste niveau, og dine kompetencer bliver først op til det niveau, der kræves for at kunne bestå en optagelsesprøve.

I Sønderjylland kan du gå på MGK i Kolding, Sønderborg og Esbjerg.

Find mere om MGK-Syd

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.