Scroll Top

Frister
12 april: ansøgningsfrist for 2024/25 

Ansøgningsskema

Til Talentlenjen, ikke til Talentklasserne!

Skemaerne sendes til loehde.nielsen@gmail.com senest d. 12. april

Søger du ind på Talentlinjen?

Her finder du, hvad du har brug for at vide om ansøgning og optagelsesprøven.

Ansøgningen

Du søger om optagelse i talentlinjen ved hjælp af et ansøgningsskema.

Med den ansøgning skal du sende:

Dit eget ansøgningsskema med din lærers indstilling (anbefaling)

Når du har sendt din ansøgning om optag på Talentlinjen, bliver din ansøgning vurderet af vores team. Hvis vi kan se, at du har forudsætningerne for at gå på talentlinjen, bliver du inviteret til en optagelsesprøve.

Optagelsesprøverne er i princippet ens for rytmiske og klassiske elever.

Optagelsesprøven

Når du kommer til optagelsesprøve skal du selv spille et stykke musik på dit instrument eller synge en sang. Du vælger selv musikken. Her er det vigtigt, at du vælger noget, der er godt for dig, for det er her du skal vise os, hvad du kan.
Du må gerne have andre med, som du spiller sammen med, eller en akkompagnatør.
Vælg ikke noget, der er for svært. Vælg hellere noget, du kan rigtigt godt, og som du er glad for at spille eller synge.
Stykket må vare 3 minutter. Er det længere, kan du risikere, at vi stopper dig.

Du kan også sende en video, hvor du spiller/synger én sang på det instrument, du ønsker at være talent elev på. Send videoen til loehde.nielsen@gmail.com 

Derefter tester vi, hvor god du er til at lytte. Det sker med en lille hørelæretest, hvor vi prøver beder gengive nogle toner, klappe en rytme, som vi klapper først, og på dit instrument skal du spille en lille nem melodi, som du ikke har set før (primavista). Hvis du er sanger, skal du i stedet eftersynge en melodi, som vi spiller for dig, og hvis du er rytmisk guitarist, kan du i stedet spiller nogle akkorder.

Til sidst kommer du ind til en personlig samtale. Her vil vi tale med dig om dine erfaringer og tale om, hvad det vil sige at gå på talentlinjen.

Efter det får du en vurdering af din indsats, og du får at vide, om du er egnet eller ej.

Selvom du er egnet, er det dog ikke sikkert vi har plads til dig. Du får endelig besked om du er optaget eller ej fredag d. 10. juni.

Hvem er tilstede?

Til optagelsesprøven vil du møde musikskolens talentlinjekoordinator, Rasmus Løhde Nielsen  samt en-to lærere fra henholdsvis klassisk og rytmisk talentlinje.

TO Linjer

Talentlinjen er delt i en rytmisk og en klassisk afdeling. Grundlæggende er fagene de samme. Men fagenes indhold er tilpasset den rytmiske og den klassiske musik.

Klassisk Talentlinje
  HOVEDFAG SAMMENSPIL TEORI- OG HØRELÆRE
Ugentlige lektioner 35 min. 60 min. 45 min.
Rytmisk Talentlinje
  HOVEDFAG SAMMENSPIL TEORI OG HØRELÆRE TALENT-JAM
Ugentlige lektioner 35 min. 60 min. 45 min. 120 min. månedligt

Du kan selvfølgelig altid købe flere fag til.

Optagelsesprøve

Optagelsesprøve d. 22/4
For at gå på Talentlinjen skal du kvalificere dig. Det betyder, at du ud over at mestre dit instrument eller din sang, skal være i besiddelse af visse grundlæggende musikalske færdigheder. Dem skal du demonstrere for os ved en optagelsesprøve.

Vurderingen af din egnethed som talentlinjeelev går på, om vi vurderer dig i stand til nå et niveau efter ca 3 år, der svarer til optagelsesprøven på Musikalsk Grundkursus (MGK). Derudover vurderer vi, om du udviser engagement og vilje til at arbejde med både dit instrument eller din sang, og alle de øvrige discipliner omkring musikken.


Musikalsk Grundkursus (MGK)

Tænker du på at gå endnu videre? Overvejer en uddannelse som musiker? Så er MGK det næste skridt. På MGK bliver talentlinjen ført helt frem til konservatorie-optagelsesprøven. Du bliver undervist på højeste niveau, og dine kompetencer bliver først op til det niveau, der kræves for at kunne bestå en optagelsesprøve.

I Sønderjylland kan du gå på MGK i Kolding, Sønderborg og Esbjerg.

Find mere om MGK-Syd

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.