Talentspirevipperne

– et tilbud til dig fra Musikklasserne

Haderslev Musikskole er glade for, at vi i sæson 2021/22 fortsat kan tilbyde børn fra Musikklasserne i Haderslev Kommune en gratis plads i musikskolen. Det kan vi, fordi Statens Kunstråd finder det vigtigt, at succesen med Musikklasserne føres videre, så så mange børn som muligt får et liv med musik, også efter Musikklasserne. Projektet kører til og med 2022.

Formål

Formålet med Talentspirevipperne er at give 50 børn en plads i musikskolen, med gratis undervisning i op til 3 år. Til gengæld skal de 50 spirevipper være med til at opbygge sammenspilsmiljøer rundt om i kommunen i det, vi kalder Junior Musik-centre.

Hvad får du?

Som deltager i spirevip-programmet får du undervisning i musikskolen som en almindelig musikskoleelev (værdi: 4.650,- kr/år). Undervisningen foregår med kun dig og din lærer, så du får mest muligt ud af det. Det kaldes solo-undervisning. Derudover forventer vi også, at du spiller med på et sammenspilshold i et af de 6 Junior Musik-centre.

Hvad forventes af dig?

Vi forventer, at du

  • Møder op til din undervisningstid hver uge (25 minutter per gang – begynder uge 34)
  • Øver dig lidt (eller meget) hver uge
  • Møder op til sammenspil i dit Junior Musik-center hver uge (først fra uge 37 – 60 minutter per gang)
  • Deltager i 3-5 koncerter eller andre arrangementer om året

Og så er det vigtigt, at du melder afbud, hvis du ikke kan komme en dag.

Hvor foregår det?

Din instrumentundervisning foregå som regel på én af musikskolens afdelinger i Vojens eller Haderslev. Men nogle lærere kan lægge undervisningen ude på skolerne. Dit sammenspilshold foregår i et af de 6 Junior Musik-centre, alt efter hvilket instrument du spiller. Men som regel er det på, eller tæt på din skole.

Skal jeg selv skaffe et instrument?

Det må du meget gerne. Men du kan også låne et af os.

Hvor meget koster det?

Det koster ingenting! Tilbuddet er blevet til gennem finansiering af Statens Kunstråd for en tre-årig periode. Det eneste krav, vi stiller, er, at du deltager og lever op til punkterne under ‘Hvad forventes af dig?’.

Kan man prøve det, før man siger endeligt ja?

Både ja og nej. Du kan sige ja til tilbuddet nu. Og hvis det viser sig, at du ikke har lyst til at fortsætte, så melder du dig ud, Og så går din plads til en anden.

Hvad er dine forældres rolle?

Dine forældre skal sørge for, at du kommer til undervisningen. Og så skal de hjælpe dig til at finde tid og plads til at øve lidt derhjemme.

Hvor meget tid skal jeg bruge på det?

Du skal til instrument-undervisning én gang om ugen i 25 minutter. Og så skal du til sammenspil 1 time om ugen. Derudover vil det være godt, hvis du får øvet dig 2-3 gang om ugen i mellem 15-30 minutter.

Kan jeg vælge et andet instrument, end det jeg spiller på i musikklassen?

Nej, ikke i dette tilbud. Du og dit instrument bliver udvalgt til Talentspirevipperne, for at vi kan sætte de rigtige bands og orkestre sammen. Og til det har vi brug for det instrument, du er udvalgt på. Men du er altid velkommen til at melde dig ind i musikskolen. Det kunne for eksempel være til Junior Musik.

Hvad betyder ‘Talentspirevipper’, og hvad menes med Talent i denne sammenhæng?

Titlen på tilbuddet består af ordene ‘talent’ og ‘spire’. Derfor ‘Talentspirevipperne’. Midlerne der finansierer tilbuddet, kommer fra Statens Kunstråds pulje til “talentudvikling for børn og unge”. Derfor bruger vi ordet ‘talent’. Men formålet med projektet er blot at udvikle, at børn i junioruniverset får opdyrket lysten til at fortsætte med musik. Musik er typisk noget, der først modnes væsentligt senere end f.eks. idrætsevner. Derfor arbejder vi ikke med et elitært begreb.

Hvordan udvælges eleverne?

Pladserne udvælges i første omgang på baggrund af hvilke instrumenter, der er behov for. Der vælges nogenlunde lige mange elever fra alle kommunens skoler. Der udvælges en bruttoliste på 90 elever, og ud af den vælges de 50 efter to principper:

    1. tilfældighed, sammenholdt med

    2. en vurdering af behov for instrumenter.

I er altid velkomne til at kontakte Musikskolen med spørgsmål. I kan finde os på musik@haderslev.dk eller på telefon 74 34 78 50. 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.