Scroll Top
Pia Jensen

Pia Jensen er uddannet folkeskolelærer og i 31 år har hun arbejdet på Bevtoft Skole bl.a. som musiklærer og i næsten alle årene har hun også undervist i musikskolen.  Først i Nørre- Rangstrup Musikskole og efter kommunesammenlægningen, Haderslev Musikskole. Nu er Pia ansat på privatskolen STUK, som ligger i Toftlund, men har stadig timer i musikskolen. På trods af, at Pia har undervist i forskellige musikskoler, har hun altid haft alle sine timer i Bevtoft, så der var et musikskoletilbud lokalt. Pia har undervist klaver, blokfløjte, guitar, sang, indskolingshold og sammenspil.

I skoleregi har Pia haft børnekor i mange år, og de sidste ti år desuden et voksent julekor.

“Musikken har givet mig meget gennem årene. Tilfredsstillelsen ved at have kæmpet med et stykke musik, som endelig lykkes efter meget øven; gløden i øjnene på eleverne, når de fornemmer, at NU swinger det bare. Musik giver en fantastisk energi, når man sammen med andre får tingene til at gå op i en højere enhed. Det er fantastisk, når den nervøse soloelev overvinder sig selv og spiller et lille stykke til en koncert – der kan godt være småfejl, men man leverer og man kommer helskindet igennem og kan modtage det fortjente bifald bagefter” fortæller Pia.

De store arrangementer er et kapitel for sig. I musikskolen har Pia og de andre lærere haft MaxMusikarrangementer for en masse indskolingselever, og det har været dejligt at opleve deres engagement og iver. “Både de små cafékoncerter og de helt store koncertdage i samarbejde med andre danske og tyske musikskoler har også været store oplevelser både for lærerne og eleverne. Og det er netop noget af det musikken kan: samle mennesker på tværs af grænser”.

“Man får også en masse ekstra foræret via musikken: evnen til at samarbejde og holde fokus på en opgave, udholdenhed, når samme passage skal øves mange gange for at lykkes, koncentrationsevne og mange andre positive sideeffekter. Men vigtigst af alt: glæden ved at spille, synge, danse, lytte til musik og være sammen med andre om musikken.”

“Jeg har fået en masse sjove og spændende oplevelser med musikken og eleverne, og jeg har set mange udvikle sig fra helt små begyndere til at blive rigtig dygtige på deres instrument. Det giver energi som lærer og betyder, at man kan beholde gejsten. Jeg glæder mig til at se nye som gamle elever i Bevtoft til nogle fede timer med musik, der swinger.”

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.