Scroll Top
kommune

Talentkoordinator til talentindsats for kultur

Vil du gøre en kæmpe forskel for unge i Haderslev? TalentCenter Haderslev søger en koordinator, der vil stå i spidsen for udviklingen af talentindsatsen indenfor det kulturelle område.

Vi tror på de unge, deres potentialer og det at give dem muligheder. Vi skal i TalentCenteret tilbyde dem en meningsfuld løsning, som flytter den enkeltes talent i retning af den nationale top eller sikrer at de bliver optaget i de nationale setups indenfor området.

Rollen som talentkoordinator i TalentCenter Haderslev
Indenfor det kulturelle område har vi især på sang/musik et stærkt miljø, der gror nedefra. Det skyldes primært Haderslev Sangakademi og Haderslev Musikskoles arbejde med de helt unge og deres vej til talentudvikling. Tiltag som matemusik, musikklasser, talentspirevipper, workshops, koroptagelse m.m. har skabt sit tydelige fundament for fremtidens talentudvikling i Haderslev Kommune.

Performance Akademiet er i høj grad båret af et stærkt samarbejde mellem Musikskolen og TalentCenter Haderslev. Igennem hele forsøgsperioden har det primære fokus hvilet på det musiske område, men også med opmærksomhed på skuespil/performance. Det er fremadrettet et ønske at udvide palletten med yderligere kulturelle talentområder, herunder billedkunst.

Talentindsatsen på det kulturelle område skal, som idrætten, have sit organisatoriske setup i TalentCenteret, men udfolde sig via samarbejdsaftener med de enkelte aktører. Talentkoordinatoren sikrer sammen med aktørerne det fagfaglige fundament på det enkelte område.

Formålet med stillingen er:

  • At sikre at kulturelle talenter oplever en faglig stærk koordinering mellem TalentCenter, hjem og musikskole/kor/Bispen/teater osv. Med talentet i centrum
  • At koordineringen i Talentklasserne og Performence Akademiet harmonerer med koordinering i musikskole/kor/Bispen/teater osv.
  • At overgangen mellem folkeskole og ungdomsuddannelse opleves smidigt

Der er til udvikling af området afsat en mindre projektpulje, som talentkoordinatoren i samarbejde med aktører indenfor området skal have til at vokse via samarbejder, fonde og andre eksterne puljer.

Talentet i centrum
I Haderslev Kommune arbejder vi via TalentCenter Haderslev ud fra kultur- og fritidspolitikken – ”Talentudviklingsmiljøer for alle”.

Kvalifikationer og opgaver
Der kan være mange veje til jobbet som koordinator i TalentCenter Haderslev.
Du må meget gerne have erfaring med koordinering og gerne inden for talentområdet. Måske har du været musikskoleunderviser, underviser indenfor det kulturelle område eller talentkoordinator?

Din rolle vil være 2-delt, idet du både skal være faglig koordinator og sikre at uddannelsesplaner, pensum og struktur etableres på tværs. I forhold til det faglige, vil du dele opgaverne med vores koordinatorer indenfor sport og I vil kunne bruge hinanden til sparring og lignende.

Uanset hvad, så brænder du for talentudvikling.  

Trivsel skaber resultater. Det er derfor vigtigt, at du har fokus på det gode talentudviklingsmiljø i samarbejde med ledelse og eksterne samarbejdspartnere, eksempelvis musikskolen.

Stillingens funktionsbeskrivelse kan hentes her.

Fuldtid eller deltid
Som udgangspunkt er der tale om en fuldtidsstilling. Men vi ser også en mulighed i at kandidater kan søge jobbet som en deltids/halvtidsstilling så den kan deles med en anden person. Ansøgeren skal i sin ansøgning angive hvilken type ansættelse der ønskes.

Hvem er vi:
Haderslev Kommune har arbejdet struktureret med talentudvikling siden 2007, hvor kommunen opnåede status som Team Danmark Elitekommune. Samarbejdet med Team Danmark og erfaringerne fra det strukturerede talentudviklingsarbejde med sport har ført til etableringen af TalentCenter Haderslev. Her arbejdes ud fra et bredt funderet talentbegreb, med afsæt i det økologiske paradigme indenfor talentudviklingen, det miljøbaserede talentperspektiv.
I 2017 blev Idrætsklasserne omdøbt til Talentklasserne, og der blev etableret linjer for sang og musik i folkeskolen. Erfaringerne fra dette arbejde ligger til grund for det videre arbejde med talentudviklingen i Haderslev Kommune.

Haderslev Kommune er hjemsted for en lang række succesfulde talenttiltag som ønskes udvidet og udviklet herunder musik/sang, teater/drama, streetark/dance og E-sport. Det er fire områder, der er forankret i TalentCenter Haderslev, men har hvert sit epicenter i Haderslev Kommune, og på forskellig vis indgår i vores talentstrategi (Haderslev Kommunes Kultur- og Fritidspolitik).

Haderslev Kommune har siden 2008 haft Talentklasser (tidligere Idrætsklasser) i folkeskolens overbygning på daværende Sønder Otting Skoles ungeunivers, nu Kløvermarkskolen. I august 2017 påbegyndte kommunen optag af musikalske talenter i Talentklasserne.
Talentklasserne har tre ugentlige morgentræninger/undervisninger, hvor to af træningerne/undervisningerne er specifikke i forhold til det pågældende talent. Den tredje er enten aldersrelateret idræt eller skoleidræt, alt efter talentets linje.
I Talentklasserne er tilknyttet en række supportfunktioner, der hjælper med alt omkring talentets hverdag, så som koordinering mellem skole, hjem og talentets virke, fysisk træning, fysioterapi, ernæringsvejledning, sportspsykologi/coaching. 

Haderslev Kommune har et rigtigt stærkt samarbejde med kommunens hjemhørende ungdomsuddannelser via det setup der er etableret i TalentCenter Haderslev regi. Det betyder at talentfulde unge idrætsudøvere i dag har skemafri, eller modtager genlæsningstimer, når de deltager i morgentræningerne. For talenter indenfor det kulturelle område har vi Performanceakademiet – Performanceakademiet sikrer at talenterne indenfor eksempelvis musik kan satse på både ungdomsuddannelse og talentområde.

Yderligere oplysninger
Få mere at vide hos talentchef Morten Nørby Poulsen på telefon 24 79 38 26, mail: monp@haderslev.dk

Løn- og ansættelsesvilkår
Efter gældende overenskomst.

Forud for ansættelse indhenter Haderslev Kommune straffeattest/børneattest.

Tiltrædelse 1. januar 2022.

Ansøgningsfrist
Send din ansøgning, CV og bilag senest den 15. november 2021.

Udvælgelse af kandidater til samtale, vil ske den 19. november 2021, hvor du vil blive kontaktet pr. telefon, såfremt du udvælges.

Ansættelsessamtaler
Der afholdes 2 ansættelsesrunder for de udvalgte kandidater. 1. samtale forventes afholdt den 22. november og 2. samtale forventes afholdt den 24. november 2021.
Der vil være en lille opgave i forbindelse med 2. samtalerunde.

Om Haderslev Kommune
Haderslev Kommune er værdibaseret organisation.

Vores fælles værdier – ligeværdighed, enhed, tillid og trivsel – er afsæt for både ledelse og samarbejde, og der er fleksibilitet og frihed til forskel, når vi løser vores kerneopgave.

Haderslev Kommune har røgfri arbejdstid. Medarbejdernes sundhed er i fokus og med røgfri arbejdstid vil vi beskytte medarbejdere mod tobaksrøg i arbejdsmiljøet, støtte medarbejdere, der gerne vil være røgfri, og sikre at nye medarbejdere og unge ikke begynder at ryge på arbejdspladsen.

Se mere og søg stillingen her

https://www.haderslev.dk/job-i-kommunen/ledige-stillinger/talentkoordinator-til-talentindsats-for-kultur-5068/

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.